Диана Карабинова е родена в Бургас и намира Бургас за едно от най-прекрасните и духовни места на света, където рано или късно всички се завръщат. Смята се за голяма късметлийка, че е завършила английската гимназия през бурната 1989 година, а плодовете от тази диплома нямат край до ден днешен. Също голям късмет имаше, че сестрата на една нейна приятелка ходеше на кръжока по философия Сократ и по някакъв начин тя  намери място в края на осемдесетте на миналия век сред шастливците, жадни за приключения на духа.
София в първата година след промените се оказа тясна за този й приключенски дух и след една година следване тюркология тя се озова в немско езична среда, където в последствие завърши тюркология и ислямски науки както и англистика и американистика във Виенския Университет.
Като разбра, че научният свят е тесен за желанието й да бъде полезна, работи дълго време като миграционен експерт в различни организации, до момента в който разбра истинското си призвание да бъде психотерапевтка.
По настоящем е практикуваща психотерапевтка и председателка на Австрийската асоциция за системна терапия и системни науки. В Българската асоциация по семейна терапия е активна в комисията по стандартите. От време на време публикува по някоя научна статия на теми психотерапия и миграция, психотерапия на двойки и семейства, ако има вдъхновение и време. Или пише стихове тайно от самата себе си.
Диана Карабинова image